Cine și când îl organizează?
Sâmbătă, 27 Noiembrie 2021, Departamentul de Chimie al Facultății de Științe din Universitatea din Craiova, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Dolj și Societatea de Chimie din România (filiala Craiova), organizează on-line a XIII-a ediție a Simpozionului Național de Chimie „Contribuţii la Creşterea Calităţii Învăţământului şi Cercetării în Domeniul Chimiei”. Evenimentul este sponsorizat de Clariant, WATT și Nitech.
Care sunt obiectivele simpozionului?
Simpozionul are ca obiective prezentarea rezultatelor de impact ale cercetării științifice avansate din domeniul chimiei, crearea unui forum al confluenţei şi dezbaterii conceptelor, teoriilor și metodelor operaţionale din domeniul chimiei, încurajarea schimbului de experinţă privind tehnologiile didactice moderne, instruirea şi formarea profesională continuă bazată pe conținut multimedia interactiv, stimularea dezvoltării unor parteneriate ştiinţifice.
Cui se adresează?
Simpozionul este organizat pe două secțiuni de prezentare a unor lucrări științifice și metodico-științifice: Secțiunea Cercetări Avansate în Chimie pentru comunitatea academică și de cercetare, precum și Secțiunea Didactica Specialității Chimie, care se adresează profesorilor din învățământul preuniversitar.
Sponsori
Consultați cu atenție această secțiune!
Înscrierile la Simpozionul Național de Chimie se realizează online prin completarea integrală a formularului web de participare și atașarea documentelor word următoare: documentul word ce include rezumatul, denumit "Nume_Prenume_Rezumat", precum și documentul word care conține inserate ca imagini dovada plății taxei de participare și dovada apartenenţei la Societatea de Chimie din România, dacă este cazul. Cel din urmă document word va fi denumit "Nume_Prenume_Taxa".
Termenul limită de înscriere: 22 Noiembrie, ora 1000
Formular de participareSe va elabora un rezumat care prin conținutul științific sau metodico-științific să se încadreze la una din cele două secțiuni ale simpozionului. Rezumatul în limba română va conţine minimum 15 rânduri tehnoredactate prin utilizarea fontului Times New Roman (TNR) cu dimensiunea de 12 pt, respectându-se o spaţiere de 1 linie între rânduri (interlinia single). Documentul word şablon care include rezumatul nu va conține mai mult de o pagină format B5 având marginile presetate. Acesta include şi celelalte secţiuni pe care trebuie să le conţină. Textul din cadrul paragrafelor normale va fi aliniat între marginile din stânga şi dreapta (Justified). Primul rând al fiecărui paragraf va avea identare First line de 1,27 cm (0.5").
Documentul word expediat pentru a se publica într-un e-book cu e-ISSN trebuie să întrunească condiţiile conforme cu politica editorială a revistei Analele Universităţii din Craiova, Seria Chimie:
Tehnoredactarea articolului
Rezumatul în limba română se va tehnoredacta prin utilizarea stilurilor de formatare personalizate din documentul word șablon (fişier cu extensia .doc).
Stilul științific
Elaborarea rezumatului se realizează prin adoptarea stilului ştiinţific impus de standardele revistei Analele Universităţii din Craiova, Seria Chimie.
Editarea formulelor și structurilor chimice
Formulele și structurile chimice inserate în document trebuie să respecte standardele de editare ale revistei Analele Universităţii din Craiova, Seria Chimie.
Include publicarea rezumatelor într-un volum special editat al revistei Analele Universităţii din Craiova, Seria Chimie.
Cuantumul diferențiat al taxei:
30 lei - membru SChR (Societatea de Chimie din România)Evenimentul științific va cuprinde: Conferințe plenare, Prezentări orale și Sesiune de Postere
Comitetul științific
Comitetul de organizare
Toate câmpurile formularului sunt obligatorii!
Ai nelămuriri? Lasă un mesaj!